Elkészítés: A tésztát felteszem főni. A kéksajtot apróra reszelem, hozzáöntöm a tejfölt, a tejszínt, és felforralom. Majd hozzáadom a szárított kaprot, a kukoricát és a tonhalat. Együtt kb. 3 percig lassú tűzön forralom, és már kész is a mártás.
Elkészítés: A tésztát felteszem főni. A kéksajtot apróra reszelem, hozzáöntöm a tejfölt, a tejszínt, és felforralom. Majd hozzáadom a szárított kaprot, a kukoricát és a tonhalat. Együtt kb. 3 percig lassú tűzön forralom, és már kész is a mártás.
Rengeteg történet kering arról, hogyan kapta a nevét ez a tészta. A legnépszerűbb történet szerint az örömlányok ezt a tésztát készítették, majd az ablakba tették, hogy az illatával odavonzza a lehetséges ügyfeleket. Érdekes történet, de az biztos, hogy az emberek szeretik ezt a tésztát.
A házi füstölt sonkának a színhús részét beteszem a kuktába, felengedem vízzel, hogy ellepje. Felteszem főni kb. 40 percet fütyül (a coca korától függ ? ). Közben a száraztésztának oda teszem a vizet forrni, csipet sót és kb. 4 cl étolajat teszek bele. A lobogó vízbe beledobom a tésztát. Főzőm 3 percig, majd hagyom kidagadni 5-7 percig.